Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Despre Scoala Prezentare Media Admiterea Sectia AMG Sectia AMF Departamentul Proiectare - Cercetare - Dezvoltare Examene si Concursuri Proiecte Europene Parteneriate Activitati extrascolare Publicatii Legaturi utile Arhiva anunturi

  INSCRIERI 2017

  Prezentare Scoala 

  School presentation 05.12.2015
Deschiderea Carnavalului Zapezii

04.12.2015
Mos Nicolae in Centrul de Plasament si la Clinica de Pediatrie

01.12.2015
Ziua Nationala a Romaniei

21.11.2015
Simpozionul National de Chimie 2015

14.11.2015
Programul National
„Plantam fapte bune” 2015

05.10.2015
Ziua Internațională a Animalelor

15.12.2015
A aparut Revista Asistent nr. 12/2015

22.09.2015
Şcoala Postliceală Ecologică si Fundaţia A.E.R. desfăşoara cursuri acreditate şi recunoscute internaţional, pentru calificarea MASEUR. Cursul dureaza 2 luni iar taxa se plateste in doua rate.


2013


Incepand cu  01.09.2013,
noua denumire a institutiei de invatamant preuniversitar va fi Scoala Postliceala Ecologica.

    ECO Scoala

    

     Începand din anul scolar 2011 – 2012, Scoala Ecologica “Sfantul Stefan” din Craiova, prima unitate de invatamant postliceal din Romania, participa la Programul Mondial ECO – SCHOOL (ECO-SCOALA) pentru realizarea unor actiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activa a elevilor, cadrelor didactice si cu un ecou important în randul comunitatii locale.
     Eco-scoala este un program international care a avut ca punct de plecare ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmareste ca acest program sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a elevilor in privinta problemelor de mediu si a elementelor dezvoltarii durabile, prin studiu in clasa si actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii.
     Eco-scoala are ca scop imbunatatirea calitatii mediului in scoala si in imprejurimile acesteia, iar cei implicati in program au posibilitatea afirmarii la nivel national prin castigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar si statutul de Eco-scoala, si, desigur, activitatile specifice programului reprezinta o alternativa ecologica, instructiva si interesanta de petrecere a timpului liber.
     Eco-Schools este un program pentru managementul mediului si certificarea scolilor care-l implementeaza, coordonat la nivel international de Fundatia de Educatie pentru Mediul Inconjurator (FEE), ce reuneste 72 de organizatii din 63 de tari, care actioneaza la nivel national în domeniul educatiei pentru o dezvoltare durabila. Dintre acestea, în anul 2011, 50 de tari au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, Programul este sustinut de Uniunea Europeana (UE) si UNEP (Programul Natiunilor Unite pentru Mediu).

     Eco-scoala a debutat ca program-pilot in anul 1994, cu sprijinul Comisiei Europene, iar acum se afla in diferite stadii de implementare in 24 de state europene si in Republica Africa de Sud, ingloband peste 7.000 de scoli participante si 2.360 de Eco-scoli. Desi sub alte denumiri (Green Schools, Eco-Scuole, Umweltschule etc.), programul se desfasoara in toate aceste tari dupa aceleasi reguli, cu aceleasi teme si urmarind aceiasi “7 pasi”, fiind sustinut la nivel international de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
     In Romania, programul Eco-scoala a debutat in anul 1999, cu doar 5 scoli pilot, sub coordonarea Centrului Carpato-Dunarean de Geoecologie (CCDG), in calitate de membru asociat al FEE.
  „DECERNAREA STEAGULUI VERDE” 19.XI.2014  
  „ECO FOTOGRAFIA ANULUI 2014” ediţia a VI-a  


  Sarbatoarea Bujorului de la Plenita din 11.05.2014  

Flag Counter
Copyright © 2013
Web Concept and Design by Sebastian Sbirna and Dan Tiganila