Inainte de alegerile europarlamentare de duminica, Parlamentul European a lansat campania “A Taste of Europe”, care implica mai multi chefi binecunoscuti de pe intreg continentul. Chef Catalin Scarlatescu, membru al juriului “MasterChef”, este reprezentantul Romaniei care prezinta cele mai gustoase preparate locale.

  Campania “A Taste of Europe”, dezvoltata de Parlamentul European pe Facebook, invita europenii din cele 28 de state membre sa celebreze ziua alegerilor prin cine savuroase alaturi de prieteni. Pe pagina de Facebook destinata acestui proiect, pasionatii de gatit pot posta idei de preparate din propriile tari si pot afla noi retete de la utilizatori din toata Europa.

  “A Taste of Europe” implica o serie de invitati speciali, bucatari celebri din Europa, care au impartasit pe Facebook o reteta inedita din tara lor. Catalin Scarlatescu (Romania), Pierre Lefebvre (Franta), Clodagh McKenna (Irlanda), Claudio Sadler (Italia), Dominic Jeske (Germania), Konstantinos Erinkoglou (Grecia), Mate Janković (Croatia), Grzegorz Łapanowski (Polonia) si Osvalde Silva (Portugalia) au trimis propunerile lor inspirationale oamenilor din toate colturile Europei.

  Reteta lui Chef Catalin Scarlatescu este “prajitura bunicii cu pasta de rosii”, o idee originala si delicioasa, care reuseste sa redea inventivitatea si talentul culinar al romanilor: “Am optat pentru o reteta usoara si rapida, insa cu totul si cu totul speciala! Mie imi aduce cu drag aminte de copilarie si de zilele petrecute in gradina bunicilor. Sper ca acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a subliniat Chef Catalin Scarlatescu. Reteta propusa este disponibila aici.

  Campania “A Taste of Europe” merge si mai departe si propune utilizatorilor sa organizeze petreceri in propria casa, in duminica alegerilor. Urmarind live stiri despre alegeri, ei pot degusta impreuna cu prietenii prepapate internationale. Cei care acceseaza aplicatia Facebook pot descarca un kit de instructiuni pentru o petrecere reusita si, dupa aceea, pot impartasi pozele de la propriile cine folosind hashtag #TasteofEurope.


  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  Chef Catalin Scarlatescu, desemnat de Parlamentul European sa prezinte diversitatea culinara a Europei, 10.0 out of 10 based on 1 rating

  Leave a Reply  MasterChef Romania Video

  Horoscop Urania

  • MasterChef Romania Sezonul 6 – 2015

   Din 18 martie, in fiecare marti, de la 20:30, fiecare telespectator in parte este provocat sa prinda gustul competitiei in cel de-al IV-lea sezon al celui mai in voga show culinar al momentului, "MasterChef".
  • MasterChef 2015 Romania Sezonul 6

  • MasterChef Romania Reluare

   Urmariti in inregistrarea video - Emisiunea MasterChef Romania pe www.MasterChefRomania.com . Din 18 martie si sezonul 6 - 2015
  • Dispozitive orgonice